Måltider

  • Frukost serveras för de barn som  är här 6:30.
  • Lunch serveras 11:00
  • Mellanmål serveras 14:00

Här är vi som lagar maten på Fröstugan

Vår kokerska Ingegerd på Solrosen
Vår kokerska Emilie på Fröstugan

I så stor utsträckning som möjligt lagas maten från grunden. En till två dagar i veckan serveras vegetarisk lunch och målet är att använda så mycket ekologiska och närproducerade produkter som möjligt.

På förskolan har vi en liten trädgård där vi tillsammans med barnen följer processen från jord till bord. Vi komposterar grönsaksavfall och använder oss av kompostjorden i våra odlingsbäddar där vi sedan odlar grönsaker, frukt och bär som vi sen skördar och tillreder.

Våra egna tomater som barnen planterat under våren är nu dags att avnjutas

I vår strävan att vara en giftfri förskola så minimerar vi användandet av plastprodukter vid tillagning och servering.